Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhlídka Koníček

Na strmém svahu nad Pekelským údolím vystupuje skalní útvar zvaný Koníček. Z jeho vrcholu se naskýtá výhled do údolí Metuje (řeka teče asi 180 výškových metrů pod námi), na protilehlý Sendražský kopec a na Dobrošov s Jiráskovou chatou na vrcholu a vesničkami rozesetými na jeho svazích.

Z Pekla nás k vyhlídce dovede žlutě značená turistická trasa. Výstup je to sice krátký, ale zato velmi náročný. Však nás na to na obou koncích upozorňují varovné cedulky upozorňující na neschůdnost za sněhu a náledí a na riziko pádu do rokle. Po bouřkách je zase třeba dávat pozor na popadané stromy. Za příznivého počasí však není cesta ničím co by trénovaný turista nezvládl.

Z Pekla se však můžeme vydat i po zelené značce směr Přibyslav a na rozcestí U Přibyslavi odbočit na žlutou k vyhlídce (cesta je tak o zhruba půl kilometru delší)

 

Kam dál:

žlutá směr Peklo (1,5 km) - dále údolím Metuje Ostrovy (3 km) - Bražec (5 km) - Náchod, nádraží (Bus, vlak) (8,5 km)

žlutá směr U Přibyslavi (1 km) - Přibyslav (0,5 km) - Nové Město nad Metují, Na Rychtě (4,5 km) - Nové Město nad Metují, náměstí (5,5 km) - Sepský most (odb ke zříceninám hradu Výrova) (6 km) - Klopotovské údolí (7,5 km) - Slavoňov, kostel (9,5 km)

 

Doprava, dopravní spojení

nejbližší autobusová zastávka je v centru Přibyslavi (omezené spojení do Nového Města nad Metují v pracovní dny) nebo u Bartoňovy útulny v Pekle (zastávka Jestřebí, Peklo - zastávka obsluhována pouze o víkendech v letním období (cca konec května - konec září, cyklobus).

Četné autobusové spojení má Nové Město nad Metují (autobusové stanoviště Na Rychtě 5 km), tamtéž je i železniční stanice (6 km).

GPS souřadnice: 50°22'25.042"N, 16°11'4.967"E

Mapa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář